HTML

Geo blogja (régi)

Friss topikok

Előválasztás 2.01

2015.06.17. 23:19 Geo_

Előválasztás 2.0 - a gyengeségedből csinált erényt, avagy hogyan itassuk le Schiffer Andrást Unicummal? - már indítottam egy topikot, de megróttak, amikor frissítettem a dátumát, hogy életben tartsam. Viszont a téma aktuális - így én sem hagyhatom szó nélkül a dolgokat, (még ha családomnak, ismerőseim jelentős részének erről más is a véleménye :-)

Előválasztás 2.0 - a gyengeségedből csinált erényt, avagy hogyan itassuk le Schiffer Andrást Unicummal? - már indítottam egy topikot, de megróttak, amikor frissítettem a dátumát, hogy életben tartsam. Viszont a téma aktuális - így én sem hagyhatom szó nélkül a dolgokat, (még ha családomnak, ismerőseim jelentős részének erről más is a véleménye :-)

http://nepszava.hu/cikk/1059799-a-lenyegrol-beszeljunk Többnyire egyetértek Kerék-Bárczy Szabolccsal - most nem. A lényeg ugyanis az, hogy ki, kik képesek leváltani a NER-t - ha egyáltalán. Természetesen jó lenne egy erős program, egy stratégia - de naivitás lenne azt hinni, hogy egy ilyen létrehozására ma képes lenne bármelyik párt, úgy, hogy ez alapján meg is választanák a kormányzásra. Abból kell kiindulni, hogy ma sok párt és (tán potenciális) szervezet van, s ezeknek közösen kell kiizzadniuk azt, amivel a választókat is meg tudják majd győzni, elsősorban arról, hogy itt bizony helyenként vagy át kell szavazni egy amúgy nem, vagy csak kevéssé szeretett jelöltre, pártra, szervezetre - vagy minden marad a régiben. Az én olvasatomban az előválasztás - vagyis sokkal inkább annak a kampánya - erről kell, hogy szóljon. Ezért azután nem is mindegy, hogy milyen is lesz annak a módszere, technikája. Erről szól az én blogom.

http://nepszava.hu/cikk/1060021-mi-a-lenyeg Ebben - némileg félreértve az előző írást, de - számomra meggyőzően érvel Felcsúti Péter és Balázs az előválasztás mellett. "Előválasztás" ugyanis 2010 és 14 között is folyt - de szabályok nélkül, többnyire tárgyalóasztalok mellett - bár titokról, titkokról úgysem beszélhettünk, valaki mindig elmondta, mi történt - ahogy épp az érdeke kívánta. S nem vezérre van szükség - Orbán után egy ilyen típusú vezetőt el sem bírna az ellenzék - de olyan személyre, "arcra" igen, aki meg tudja jeleníteni a NER-rel szembeni alternatívát: programban, stílusban, személyekben.

http://nol.hu/velemeny/mi-a-baj-az-elovalasztassal-1540489 Bevallom, ha a NOL nem hozza le az írást, nem is foglalkoznék vele - de a szerző, volt miniszter, láthatóan nem érti, miről is szólna ez az egész. Ugyanakkor a Republikon koncepciójának számos baját említi - nem véletlen, hogy magam is más eljárást képzelnék el jónak. Úgy gondolom, aki ma valamire NEM-et mond, akkor mellette legyen ott az IGEN is. Mert tiszteletben tartom azokat a véleményeket, melyek szerint csak egy hiteles, "igazi baloldallal" lehet győzni 2018-ban, bár óhajnál többnek nem tartom. Sok szimpatikus dolgok olvasok a zöldek programjaiban - de irreális, ha ehhez végletesen ragaszkodnának.

Megtisztelő kommentjeiteket az eredeti "helyszínen" várom:

Előválasztás 2.0 - a gyengeségedből csinált erényt, avagy hogyan itassuk le Schiffer Andrást Unicummal?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geo2.blog.hu/api/trackback/id/tr828248014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása