HTML

Geo blogja (régi)

Friss topikok

Háló- vagy hálózat szövés?

2012.12.19. 07:36 Geo_

Mesterházy Attila az MSZP arculatváltásáról szólva elmondta: ezzel véget ér a szocialista párt két éve kezdődött megújulása, amelynek során előbb az alapszabályt és a pártszervezetet újították meg, majd döntően a fiatalabb generáció tagjaiból álló új vezetőséget választottak, és elvégezték a pártprogram megújítását is.http://kapcsolat.hu/cikkek/az-mszp-kepes-valtozni-tanulni-talpra-allni-bemutattak-az-uj-arculatot

Mesterházy Attila az MSZP arculatváltásáról szólva elmondta: ezzel véget ér a szocialista párt két éve kezdődött megújulása, amelynek során előbb az alapszabályt és a pártszervezetet újították meg, majd döntően a fiatalabb generáció tagjaiból álló új vezetőséget választottak, és elvégezték a pártprogram megújítását is.http://kapcsolat.hu/cikkek/az-mszp-kepes-valtozni-tanulni-talpra-allni-bemutattak-az-uj-arculatot

"Te szerencsétlen barom, a te érdekeidet ki fogja érvényesíteni, ha nem egy politikai párt." – idézet a Facebook-on az MSZP székházban tartott diák megbeszélés egyik szervezőjétől. Nagyon jó a kérdés, meglehetősen rossz a stílus (Szanyi kapitánynak nincs is baja vele). Sajnos, úgy tűnik, az MSZP sem érti a XXI. századot, nem látja, hogy azért tartunk itt, mert 89-től egyre inkább a pártok váltak kizárólagossá - s közben hiányzott, hiányzott alóluk az a szövet, ami a társadalmat jelentené, s közhelyszerűen civil társadalomnak nevezünk. Ebben a nálunk nem létező társadalomban az érdekeket az érdekvédők képviselik - a pártok pedig a társadalom egésze számára kell, hogy irányt javasoljanak. 
2010-től (14-ig biztosan) bebizonyosodott, hogy az MSZP-nek, az ellenzéki pártoknak esélyük sincs, hogy politikai ellensúlyt képviseljenek - a kormány csak az erőre hallgat. Ebben a helyzetben az MSZP-nek amúgy lenne mire hivatkoznia - pl. arra, hogy szakmai kerekasztalok alakultak korábban, s ott a különböző érdekű, világ-személetű felek közösen dolgoztak – így az oktatási, képzési rendszer átalakításán is. Ezért abban semmi kivetnivalót sem találnék, ha ezzal - a többi részvevővel együtt - megismertetnék a mai feleket: diákok, hallgatók, oktatók, kormány, szakmai szervezetek, stb. Sőt, az is nyugodtan "belefér", hogy a pártok ifjúsági szervezetei a hallgatói szervezetekkel, az oktatási kabinetjei pedig egyéb szervezetekkel kezdeményeznék a kerekasztal "újranyitását" - de ez a megoldás "nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy itt az eseményre való rátelepedés esetének fennforgása vagyon".
(Más területről egy szintén aktuális példa: Mo-on szinte kilátástalan helyzetben vannak a közmunkások - de amikor az MSZP hozza létre a szakszervezetüket, akkor az nem jelent rendszer-szinten kitörést abból a helyzetből, aminek aktuális jellemzője, hogy Orbán fevásárolta a LIGA-t és a Munkástanácsokat.)

Korábban arról írtam, hogy Jó igazolás volt az MSZP számára Braun Róbert s kritizáltam a friss MSZP-s politikust, kivel most a HVG-ben jelent meg egy interjú. Itt mondja: Azt látjuk, hogy a Fidesz gyakran XXI. századi kérdéseket tesz fel, melyekre XIX. századi válaszokat ad, nagyon sokan pedig még mindig a XX. század kérdéseit boncolgatják.

Ideje, hogy beszéljen saját párttársaival is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://geo2.blog.hu/api/trackback/id/tr248247766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

263397 2012.12.19. 10:01:57

Mostantól ismét a váltás jegyében Ron Werber az MSZP arca. Nagy arc. Máris lehet látni a fiatalok elbolondítását. http://index.hu/belfold/ron0228/ Jópfa. Csak jól......

12347 2012.12.19. 17:13:14

Werber "hívószó" a Fidesz számára...

263397 2012.12.20. 00:15:57

Tudom, nehéz megérteni, hogy én baloldali vagyok. Csak az álbal még a Fidesztöl is jobbra áll. Hiszen a globalista hatalmat támogatja, ami nem éppen baloldali tevékenység.

12347 2012.12.29. 12:13:33

És az internacionalizmus? Persze, nem korszerű a szó - de a baloldal ismerte fel elsőként, hogy a valódi megoldások nemzetközi keretekben képzelhetők csak el.
süti beállítások módosítása