HTML

Geo blogja (régi)

Friss topikok

Nőket a politikába!

2012.03.11. 21:44 Geo_

Nőket a politikába!

Külön, önálló szereplő volt a SZEMA és a DC – Ungár Klára és Molnár Katalin képviselte őket. Elsődlegesen nem politikai nézeteiket említem – bár az is érdemelne hosszabb elemzést.

Nőket a politikába!

Külön, önálló szereplő volt a SZEMA és a DC – Ungár Klára és Molnár Katalin képviselte őket. Elsődlegesen nem politikai nézeteiket említem – bár az is érdemelne hosszabb elemzést.

(A SZEMA annak a tiszteletreméltó liberális hagyománynak a képviselője, mely egyidejűleg tartja fontosnak a demokrácia, a piacgazdaság működését – s a leghátrányosabb helyzetűek esélyegyenlőségének nem elvi, hanem gyakorlati javítást. Több ismerettel komolyabb elemzést érdemelne, hogy miért is nem tud egy liberális párt komoly tényezővé válni.

A Demokratikus Charta – sokak sajnálatára nem több, mint a szóvivők által létrehozott alkalmi értelmiségi fórum – melyet lehet támogatni, a hasonló nézetűek klubokban beszélgethetnek egymással, stb. Bizony, hasznos lenne a valódi civil szervezet „felvállalása”, hiszen a DC keretet, lehetőséget adhatna vidéken is az értelmiség gondolkodóbb rétegének a közös gondolkodásra, cselekvésre.)

Szóval, lenne itt tere a politikai elemzésnek – de inkább azt emelném ki, amit a cím is jelez. Ha valaki veszi a fáradtságot, s megnézi a videó felvételt – bizonyára egyetért velem, hogy ők ketten okosan, nyugodtan és higgadtan érveltek, nem próbáltak meg „küzdeni” a vitapartnerekkel, valóban figyeltek a másikra, s meg is akarták érteni, hogy ki mit is mond, s miért gondolja úgy, ahogy… Vagyis: az élet bizonyítja, amit tankönyvekben is olvashatunk: egy adott csoport működését nagyban meghatározza, hogy abban mekkora a nők aránya. Ha 30 % alatt vannak – nekik is igazodniuk kell, elfogadva a macsó stílust és gyakorlatot.

Mindezt nem azért mondom, hogy a pasikkal bármi gond lett volna – de Hajrá Magyarország, Hajrá csajok!

Közben persze szurkolhatunk, hogy a szétszórt liberális pártokból és egyesületekből álljon össze egy parlament-képes erő, vagy bízhatunk abban, hogy a Charta is aktívabb szerepet vállal a közéletben.

https://www.youtube.com/watch?v=6eo6rRI79_E&feature=share

https://www.youtube.com/watch?v=zS26jUoN8Pc&feature=share

2 komment

Címkék: Kati Molnár Klára Ungár

A bejegyzés trackback címe:

https://geo2.blog.hu/api/trackback/id/tr128247716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

251002 2012.03.12. 10:35:31

Az ötlet nemes. Csak az a baj, hogy sem a liberális demokrácia válságát, sem a globális kapitalizmus általános válságát nem oldja meg. Hogy sok pasit nem ártana nőkre lecserélni, azzal egyetértek. A két hölgy egyébként is nagyon szimpatikus.

12347 2012.03.12. 20:20:57

Pedig! Ld: együttműködési készség.
süti beállítások módosítása