HTML

Geo blogja (régi)

Friss topikok

Fidesz-Jobbik, Jobbik-Fidesz

2015.02.12. 06:44 Geo_

Ön is hallja? a Terror Házában csattog néhány nyelv. Közben esik a Fidesz, előz a Jobbik


Ön is hallja? a Terror Házában csattog néhány nyelv. Közben esik a Fidesz, előz a Jobbik


Az Index tudósításának egy részlete, az egykor jobb sorsra érdemesnek tartott Békés Mártontól:

  • Semmitmondás nyelvezete helyett világos beszéd
  • Bátor politikai cselekvés
  • A politika stílus és ízlés dolga lett
Nem árt emlékezni. Rendszerint Fónagy János cáfolta, hogy a Fideszben bármi jele lenne az antiszemitizmusnak. De aki belenézett az Index vagy a Mandiner kommentjeibe, az láthatta, olvashatta, hogy a törzsközönség milyen egyöntetűen fordítja le "a nemzetközi pénzvilág ellen folytatott szabadságharc" lírai kitételeit.


Egyértelmű, hogy a Cosma gyilkosság után szabadult el a rasszizmus, a cigányellenesség. Mert a hívek akkor is értették, miről van szó:

Orbán Viktor: „Cigánybűnözés nincs, cigány bűnözők vannak. (…) Világossá kell tenni: cigány származású bűnelkövetők, súlyos bűncselekményeket elkövetők jelentős mértékben, napról-napra fokozódó mértékben, érzékelhető mértékben növekszik. Aki erről nem beszél, becsukja a szemét, nem érzi úgy, hogy eljött az egyenes beszéd ideje, az súlyosbítja a bajt.”

Hogy mindezt miért tartom fontosnak? Mert van egy olyan erő, mely még világosabban beszél, még bátrabb(nak tünteti fel magát), s még alpáribb a stílusa és az ízlése.

 

Közben az un. demokratikus ellenzék készül: 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geo2.blog.hu/api/trackback/id/tr338247954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása