HTML

Geo blogja (régi)

Friss topikok

Csak a halott álbaloldali baloldali

2014.09.04. 19:46 Geo_

Demagóg, ócska szöveg az álbaloldalizás - azt hittem, Schiffer András felhagyott vele, miután elolvastam : Budapest, 2014. július 29., kedd (MTI) – Az LMP úgy emlékszik majd Kiss Péterre, mint aki a rendszerváltás utáni baloldal fontos politikusa volt – írta az ellenzéki párt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében, Kiss Péter volt kancelláriaminiszter halálhírére reagálva. Tévedtem.

Demagóg, ócska szöveg az álbaloldalizás - azt hittem, Schiffer András felhagyott vele, miután elolvastam : Budapest, 2014. július 29., kedd (MTI) – Az LMP úgy emlékszik majd Kiss Péterre, mint aki a rendszerváltás utáni baloldal fontos politikusa volt – írta az ellenzéki párt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében, Kiss Péter volt kancelláriaminiszter halálhírére reagálva. Tévedtem.

Schiffer nem is, de az LMP többet ér "- Hogyan lehetne fölvenni a harcot az agymosás ellen? - kérdezte egy hallgató. Aggyal – felelte Vágó Gábor." Ezért ha már a konkrét esetnél tartunk:

1. Igazán pikáns dolog, hogy a kormánnyal együtt szóvá teszi SA, hogy "egy zárt eliten belül maradnak" a civil támogatások - miközben a kormány a leginkább az LMP-hez köthető szervezetet támadja. De a lényeg valószínűleg a "tőzsdespekulánsozáson" van, ld:

2. "Az igazi társadalmi aktivitás ugyanis nem Gulyás Mártonnál kezdődik" - barátságos egy fiú ez az András, nem? Bár ebben igaza van...

3. "Legyen egy alap arra, ha valakit munkahelyi érdekvédelmi szervezésért az utcára tesznek, gondoskodjék róla." - erre fordítaná a külföldi támogatásokat. Jól hangzik - de emlékezzünk a hal és a háló esetére: ezek a pénzek nem segélyezésre, hanem szervezetfejlesztésre, tanulásra, képesség fejlesztésre szolgálnak.

4. 2008-as TB mentő akció: nem a TB-t, hanem a szolgáltatás-szervezést "privatizálták" volna. (Igaz, a tervezett rendszernek volt egy nagy hiányossága: meg kellett volna hagyni a lehetőséget, hogy aki akar, az állami rendszerben maradhasson.)

5. Schiffer utalt a reklámadó körüli vitára is. - vagyis eliminálta az ellene felhozott érveket.

Ez van.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://geo2.blog.hu/api/trackback/id/tr858247872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336586 2014.09.04. 20:39:11

Aki védi a globalista diktatúrát, az IMF a barátja meg a bankok, egy szava sincs kizsákmányolás ellen, de ugyanakkor baloldalinak nevezi magát, az álbaloldali. Nincs ebben semmi különös, a megtévesztés alapvetö politikai eszköz. Hogy erkölcstelen? Na és?

12347 2014.09.04. 20:53:50

Nos, nem akarok ezen vitázni - alapvetően arról van szó, amit a címben jelezni akartam.

110481 2014.09.05. 11:13:45

T. Geo! Nem tartod furcsának, hogy eltelt 25 év és még ma is az megy, hogy a "civileket" szakszervezeteket, stb. az állam, meg a norvégok, meg az EU, meg még a jó ég tudja ki, tömje ki pénzzel, mellyel szabadon gazdálkodnak. Hát kérlek, én a 25. évforduló tiszteletére az összes szervezet állami pénzjuttatását megszüntetném, megkérném a külsősöket, hogy ezügyben a pénzükkel együtt menjenek a fenébe, a civileket pedig megkérném éljenek meg a magyar magánszemélyek és cégek átlátható, nyilvános adományaiból. A magyar megmérgezett közélet egyik oka, hogy a civilektől a művészvilágon át a szakszervezetekig még mindig mindenki az állami pénzekből akar luxus körülmények közt, teljesitmény nélkül megélni, és ezért bármely oldal (az a gazda aki fizet) szolgálatában minden aljasságra képes.

12347 2014.09.05. 11:50:16

De, furcsának tartom - és mégsem. Ugyanis nálunk minden másképp van. Egy társadalomban nélkülözhetetlen a civil lét - s ameddig a támogatás (pl. a Norvég Alap) arra szolgál, hogy kialakuljon a módszertan, eszköztár - addig teljesen rendben van. A közélet mérgezettségének elsődleges oka az, hogy a pártfinanszírozás nincs rendben, nem átlátható a politika és a gazdaság viszonya. Vagy hogy az "állam" éppen felszámolja a maradék önkormányzatiságot, a szakmai és egyéb szervezetek függetlenségét. Utána jöhet a civil szféra, ebben egyetértek. Csak röhej, hogy milyen kevesen ajánlják fel az SZJA 1 %-át, közülük pedig milyen sokan a Gyermekrák Alapítványnak - vagy gyerekük iskolájának. Az Átlátszó pedig nem tud 4ezer támogatót összegyűjteni... A művészet támogatása más dolog - ott még óvatosabb lennék.

58395 2014.09.05. 17:57:19

Geo! Addig amíg "nálunk minden másképp van", addig a reakciók is mások, mint egy normális demokráciában... És ha nem elemzed azt, hogy miért van minden "másképp", hanem csak megállapítod mint tényt, addig "másképp" is lesz, illetve marad...
süti beállítások módosítása