HTML

Geo blogja (régi)

Friss topikok

Kiút vagy egyéni útkeresés?

2012.05.08. 06:32 Geo_

Tiszteletreméltó igyekezettel követel magának teret az új párt, a 4K!. Kívánom, hogy járjanak sikerrel, s helyezzék új, stabil alapokra a magyar köztársaságot.

Mivel egy újszülöttnek minden vicc új – a politikában, a társadalmi életben is szükség van a tapasztalatokra, a megszerezhető tudásra – e nélkül ugyanis nem alapokra épül ez a 4K!, hanem légvár lehet belőle.

 

Tiszteletreméltó igyekezettel követel magának teret az új párt, a 4K!. Kívánom, hogy járjanak sikerrel, s helyezzék új, stabil alapokra a magyar köztársaságot.

Mivel egy újszülöttnek minden vicc új – a politikában, a társadalmi életben is szükség van a tapasztalatokra, a megszerezhető tudásra – e nélkül ugyanis nem alapokra épül ez a 4K!, hanem légvár lehet belőle.

 

Kiürült az intézményrendszer – de miért? Mert az új kereteket megszabó jogtudósok feltételezték, hogy demokraták fogják betölteni ezt épületet, elhanyagolták a társadalom balkánias mentalitását, az ezt kihasználó politika veszélyét.

Nem alakult ki a citoyenség, a felelős adófizető, aki számon is kéri forintjai sorsát, s teret kér ahhoz, hogy közvetlenül is beleszóljon környezete dolgaiba – vagyis elmaradt a közigazgatás igazi reformja.

Valóban menthetetlen a korrupció elterjedtsége – de ezt már legalább Mikszáth óta tudjuk. A növekvő társadalmi egyenlőtlenség megengedhetetlen – de egyrészt felelős politikusnak illik tudnia, hogy éppen a 2002-2010 közötti időszakban csökkent – ráadásul épp ez sodorta veszélybe a költségvetést. S nem kell belenyugodni, de tény, s közgazdasági Nobel díjat is ért a felismerés – hogy a fejlettebb térségek képesek gyorsabban felzárkózni.

Mindezen ismeretek nélkül csak felelőtlenül lehet ígérgetni.

Mosolyogtató, ahogy a politikus-jelölt a régi és az új erők közti ellentétről beszél – mintha a 2002-2010 közötti kormányzást szeretné bárki visszahozni – de úgy tűnik, nem elég az orbáni ellenségkép, még ezen túl is kell kreálni. De ha olyan nagy elánnal kritizálja az ellenzéki kerekasztalt – némi joggal – hogyan vindikálja önmagának és az LMP-nek a jogot, hogy ketten mondják meg, ki is a demokrata, a valódi garancia? Tud-e számolni Istvánffy, amikor új pártokról beszél – s mi a helyzet a DK-val, vagy mi volt a 4K! párttá alakulása előtt? Vagy úgy gondolja, hogy megint csak a pártok juthatnak szóhoz – a többiek persze csak azután, hogy az LMP-4K! duó nekik szót adott?

Nem ártana figyelembe venni, hogy a Milla és a Szolidaritás kezdeményezései nagyon hasonlóak az ellenzéki kerekasztalról. S azt sem, hogy ma már több-kevesebb tapasztalattal rendelkezünk a szakmai és/vagy civil kezdeményezésekről – legyen az a pártfinanszírozási törvény, a Reformszövetség 2008-9-es válságcsomagja, a Haza és Haladás alapítvány elemzései – vagy a „Mit ígérnek?” civil kezdeményezés a választási ígérgetésekkel szemben. http://www.mitigernek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=17&Itemid=22.

Terjedelmi okokból nem érdemes részletesen elemezni, hogy miért is csacskaság a „régi balliberális világkép” árnyával hadakozni – de túl azon, hogy ez így csak Fideszes mantra, s tapsokra számíthat - éppen az lenne a 4K! dolga, hogy megmutassa, miben és miért más, s ezt kitegye az asztalra, bírálják el civilek és szakértők, de persze, mindenek előtt a választópolgárok. S persze. Legyen 2 lépcső: az első egy előválasztás, az azt megelőző programokkal, kampánnyal – majd az összefogás.

komment

Címkék: kerekasztal MSZP LMP DK Szolidaritás 4K Hazaéshaladás Mitigérnek

A bejegyzés trackback címe:

https://geo2.blog.hu/api/trackback/id/tr698247724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

221471 2012.05.08. 10:43:18

Program nélkül nehéz. Ebből lenne a közös program. Az MSZP-é sehol, pedig elsejére ígérték. A Bajnai dolgozatot ignorálják. De folyton szövetkezni akarnak... mi alapján? Vagy megint az a cél,hogy a népet kigolyózzák a buliból?

246532 2012.05.08. 13:45:13

Geo! Szerintem tökéletesen igazad volt abban, amit a Dávid János cikkre válaszoltál, hogy a szakértők összehozása az lett volna az igazi munka. Kérlek, próbálj oda hatni, hogy a pártok politikai "alkudozásaitól" függetlenül, azzal párhuzamosan, létrejöjjön egy baloldali, szakértői konzultáció, amelyen minden baloldali párt képviselője megfigyelőként venne részt.Utána a pártok képviselői konferenciáznának, az elhangzott swzakértői javaslatokról. Ezáltal újabb gondolatokat közvetíthetnének a "politikai újszülötteknek", és könnyebbé válna a későbbi, immár politikai párbeszéd is! Kérésem alapja az, hogy szerintem különbözik a politikai és ideológiai szféra, és az utóbbiban könnyebb egyetérteni.

12347 2012.05.08. 19:11:36

Kérlek, próbálj oda hatni, hogy a pártok politikai "alkudozásaitól" függetlenül, azzal párhuzamosan, létrejöjjön egy baloldali, szakértői konzultáció, amelyen minden baloldali párt képviselője megfigyelőként venne részt. Hatni ennyit tudok - leírom, amit tudok:-)) A szakértői konzultációt illetően nem eleve rossz a Szoli. elképzelése - csak mivel ez egy hármas irányultságú (szakszervezet, politikai szereplő, szakértő), ezért sem fogadták el őket. A Milla és a Szoli együtt már sikeresebb lehetne. Amúgy: nem ragaszkodnék a a BALOLDALI szakértői konzultációkhoz - egy Hamecz István, Mellár Tamás vagy az Eötvös KKI nem igazán baloldali - de azt hiszem, értem, mit akartál mondani: nem Fideszes.

relatív 2012.05.08. 19:17:24

Sajnos Magyarországon nem Pártokból van kevés, hanem a támogatókból. Akik meg támogatnak valamit azok a 'másiktól' elzárkóznak. Tehát - valószínűleg - a normálisan gondolkodókból kicsi a felhozatal ! Miért jó pártot szervezni ? Talán az a sok egoista, akik úgy látszik mind ide szorultak az akar minden áron pártot. Látható ez a ma vezető 'erő' esetében IS. Támogatója annak - anno - az öt havernak nem sok akadt, ezért aztán kezdték a már meglévő nagyszámú pártokat rendre 'bekebelezni' - talán a mese illette meg őket a 'gömböcről' -, így értek el a maximumig. De még ez sem volt elég, mindenféle csoportokat kreáltak, hogy majd azokkal, de az sem hozta a várt eredményt, akkor aztán a legaljasabb módon a még támogatókkal rendelkező pártokat az emberek alantas indulatainak gerjesztésével végre olyan helyzetbe hozták, hogy a támogatók - az ország nyugalma érdekében - el kezdtek engedni az erőszaknak, csak nyugalom legyen alapján, és hagyták magukat az orruknál fogva vezetni a fülkékbe ! Ennek aztán itt a böjtje, de meg IS érdemelte mindenki aki az esze helyett más testrésze után megy ! A kijózanodás pedig csak késik, példa erre az új pártok alakítása, mely annak a bizonyos öt embernek kedvez a jövőben IS !
süti beállítások módosítása