HTML

Geo blogja (régi)

Friss topikok

A Köztársaság Kiáltványa 10.

2011.12.23. 10:16 Geo_

10. Valljuk, hogy modern balközép politika minden társadalmi konfliktus során következetesen a kiszolgáltatottabb helyzetben lévő fél mellé áll, védi a gyengébbek jogait és jogos érdekeit. Társadalompolitikánk a társadalmi szolidaritást megvalósító „Több felelősséget fent, több lehetőséget lent!” elvén nyugszik. Vegyük el fentről? Mert adni nem adják.

10. Valljuk, hogy modern balközép politika minden társadalmi konfliktus során következetesen a kiszolgáltatottabb helyzetben lévő fél mellé áll, védi a gyengébbek jogait és jogos érdekeit. Társadalompolitikánk a társadalmi szolidaritást megvalósító „Több felelősséget fent, több lehetőséget lent!” elvén nyugszik. Vegyük el fentről? Mert adni nem adják. Mindenki számára biztosítani kell a lehetőséget, hogy életpályája során vagyon szerezhessen, magas életszínvonalat biztosíthasson maga és családja számára. A vagyon azonban felelősséggel is jár. Sok vagyonos ember fordít komoly összegeket alapítványokra, társadalmi, közösségi célokra – Soros, Bill Gates – de ez nem általános. Az általános emberi normák szerint is a saját teljesítményt kell elismerni, s nem fogadhatóak el a születési egyenlőtlenségek. Az esélyegyenlőség forrása ezért a progresszív vagyon- és örökösödési adó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geo2.blog.hu/api/trackback/id/tr428247674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása