HTML

Geo blogja (régi)

Friss topikok

Menjen a fenébe! Ki menjen a fenébe?

2009.07.04. 08:31 Geo_

Pokorni úr szavain érdemes elgondolkodni. Talán – tekintve, hogy egy konzervatív úriemberről van szó – arra gondolt, hogy aki nem tud reálisan értékelni – az menjen a fenébe.

Pokorni úr szavain érdemes elgondolkodni. Talán – tekintve, hogy egy konzervatív úriemberről van szó – arra gondolt, hogy aki nem tud reálisan értékelni – az menjen a fenébe. Az elküldést nem Lendvaival kezdeném. Inkább azokkal a szoci arcokkal, akik hagyják a fideszes politikusokat szárnyalni, s nem kérdeznek vissza: mi is volt a baj 2002 és 2006 között? Ugye, nem az, hogy rosszabbul éltünk, hanem hogy rossz baloldaliként, a lehetőségekhez képest túl jól? Ugye, 2006-tól kezdve nem az a baj, hogy szociális válságba döntöttük a zembereket, hanem az, hogy bátortalanok voltak a lépéseink? S ha nem tudja elküldeni Orbánt, Szíjjártót vagy bármely papagájt a fenébe – hát menjen ő maga. A fenébe.

De nézzünk magunkba: aki nem értékel, hanem meg akarja tagadni a közelmúltunkat, új baloldali irány szükségességéről dumál, megfeledkezve a válságról, a modernizáció szükségességéről – hát menjen a fenébe. Aki saját maga nem képes a válságelhárító lépéseket megkülönböztetni a modernizációtól – menjen a fenébe. Aki nem képes az óhajok és a lehetőségek közötti különbséget bemutatni, képviselni – menjen a fenébe.

Mindenkit elküldtem már? Mert ha igen, akkor nincs más, mint hogy elhúzzak én is – a fenébe.

Szólj hozzá!

Címkék: társadalom válság MSZP FIDESZ

A bejegyzés trackback címe:

https://geo2.blog.hu/api/trackback/id/tr658247622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása