HTML

Geo blogja (régi)

Friss topikok

Demokrácia és mozgalom 2.

2014.12.23. 08:30 Geo_

Kezdetektől bizakodom, hogy a nagyszabású tüntetések (is) elvezethetnek a NER megdöntéséhez, s türelemre intem azokat, akik aktualitásként vetik fel az együttműködés jövőbeni kérdéseit. (A helyzetről, lehetőségekről jó összefoglaló olvasható a MANCS év végi számában: („Nem maradhatnak meg az elutasítás gesztusánál” Kis János az orbánizmus válságáról és a tüntetésekről). S megjelent egy újabb, nagy lélegzetű elemzés is Tölgyessy Pétertől: http://index.hu/belfold/2014/12/23/tolgyessy_peter_elemzes_masodik_resz/

Kezdetektől bizakodom, hogy a nagyszabású tüntetések (is) elvezethetnek a NER megdöntéséhez, s türelemre intem azokat, akik aktualitásként vetik fel az együttműködés jövőbeni kérdéseit. (A helyzetről, lehetőségekről jó összefoglaló olvasható a MANCS év végi számában: („Nem maradhatnak meg az elutasítás gesztusánál” Kis János az orbánizmus válságáról és a tüntetésekről). S megjelent egy újabb, nagy lélegzetű elemzés is Tölgyessy Pétertől: http://index.hu/belfold/2014/12/23/tolgyessy_peter_elemzes_masodik_resz/

Két, a látványos tüntetéseket szervező csoportokkal szimpatizáló írásból emelnék ki egy-egy momentumot. Az egyikben http://dinamo.blog.hu/2014/12/12/tgm_intelmek_kezdo_rendszervaltokhoz#c25458027 TGM lényegében kizárja az együttműködést bárkivel, aki "politikai hatalomra tör (az, hogy) maguk alakítsanak kormányzati alternatívát nyújtó parlamenti pártot, vagy támogassák és újítsák meg, alakítsák át a már létező parlamenti ellenzéki pártokat: értelmetlenség". A gondokat csak egy állam tudja megoldani - de hogy milyen, arról ebben az írásban kevés eligazítást kapunk, de máshonnan tudhatjuk, hogy bázisdemokrácián alapuló, önszerveződő, horizontális kapcsolatokon alapuló társadalmat szeretne a szerző. http://geo.nolblog.huhttp://geo2.blog.hu/media/image/2014-12-23/8247936/.

A másik írásból http://mozgasterblog.hu/blog/mostmi-lesz megtudhatjuk: a MostMi lényegében abban bízik, hogy kialakul egy jól szervezett, az elmúlt 25 év és közélet intézményes szereplőit elutasító mozgalom.

Tök függetlenül mindattól, ahogy az elmúlt 25 évet értékelem, vagy attól, hogy mit tartanék helyesnek,mindkét megközelítést és szándékot értem. De abban biztos vagyok, hogy a kettő - nem ugyanaz. Az egyik szembeszáll(na) az egész polgári demokratikus renddel, ügyekben akarja meghátrálásra kényszeríteni a hatalmat - de arról nem beszél, milyen államot is akar. A másik, jól érzékelhetően, egy polgári demokratikus államot akar, ahol becsületesen lehet adózni - ugyanakkor újra kívánja építeni a társadalom szövetét, de az még idő előtti kérdés, hogy a régi elitek helyébe önmagát vagy általa kiválasztottakat akar-e ültetni.  De mi történik, ha a Mozgalomnak nem sikerül megszereznie a megfelelő támogatottságot a kapitalizmus megdöntéséhez? Mi történik, ha a 25 évet elitestől elutasító MostMi vagy támogatottjai nem szereznek többséget? Akkor így vagy úgy, de akár hagyják a NER-t tovább élni?

Bár magam is mondtam, hogy ezek idő előtti kérdések, azért merült fel bennem, mert érdeklődve várom azt a felmérést, amit a helyszínen végzett az MTA Politikatudományi Intézete a december 16-i tüntetés részvevőiről, összetételéről. Hiszen láttam jól menő vállalkozót, konzervatív, liberális, baloldali értelmiségit, sok középosztálybelit, s persze, jó sok fiatalt, köztük alternatív és civil szervezetek tagjait, aktivistáit is. A tömeg egyértelműen a NER, Orbán ellen tüntetett, egységes volt a finomabb-keményebb skandálásokban. (Orbán, takarodj!). De mi a helyzet akkor, ha meg akarják tartani konzervatív, liberális, baloldali-középbaloldali identitásukat? Ha van, aki meghaladni - s nem kidobni akarja a 25 évet, s retrográd módon a ma 2,3,5,10 %-os pártokkal szimpatizál? Figyelembe veszik majd a tüntetések szervezői, hogy kiket tudnak/tudtak kivinni az utcára? Lépesek lesznek-e a régi és új szervezetek integrálni az erejüket (nem összefogást írtam, mert ez valahogy lejáratódott), vagy folytatódik, hogy "előbb le kell győzni mindenki mást, hogy tisztán és hitelesen, csak az én hangomon szóljon az "Orbán takarodj"?

Meglátjuk.

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://geo2.blog.hu/api/trackback/id/tr378247936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2014.12.20. 12:50:21

Ugyanakkor Gazsi ezt is mondta: "...nem az igazságtalanság, a sok visszaélés, nem a méltánytalanság vitte az utcára az embereket, hanem a kormány abszurditása. Meg kellett érteniük, hogy teljhatalmú uraik hülyék! ostoba fajankók, akinek fogalmuk sincs a világról. És ez mindennap kiderül! A kormánynak nincs egy jó húzása..." - TGM mondta tegnap este. És ezt is: "itt (van) a csúnya végjáték, így szoktak rendszerek véget érni. A kormány elveszíti a fejét, szándékával ellentétben hergeli a jónépet, megszűnik a tehetsége, és a legfontosabb: nincs már szerencséje. Elpártolt Orbántól a szerencse A csillagokban nem az van írva,hogy ő marad Mo miniszterelnöke, a csillagokban az van megírva, a szerencsétlenkedéséből is látszik hogy előbb utóbb távozni fog, még hozzá szégyenletes és fájdalmas körülmények között." (ATV) Na de, ha kipurcannak, akkor jönni kell valami másnak, más valakiknek, máshogy nem megy. Mi mindig ki akarunk dobni időszakokat. 65 éve a teljes Horthy rendszert, aztán a teljes szocializmust, most meg mehet a levesbe 25 év. Pedig sosem lehetett teljesen nulláról kezdeni: azt az amerikai pionírok csinálták utoljára. Máshol, így nálunk is folyamatok vannak. Erre azért rákérdeznék a Gazsinál. Amúgy meg a tüntetők a kezdetektől EZT a rezsimet fújolták, így van.

328458 2014.12.20. 14:17:28

Úgy gondolom, hogy ha valaki eligazítást másoktól vár - bármely 'felmérés' egy bizonyos állásfoglalás IS - az egy elveszett ember, csak tengődik a sok - értelmes, vagy ellenkező - hatás forgatagában. Az említett média-jelenség IS legalább annyit változott - ismertsége óta -, mint a mai maffiások ! A vezérvonal nem lehet más egy gondolkodó embernek - hiszen a tüntetések sora ( már jó régóta van , de csak most kezd összefogásról IS tanúsággal bírni ) IS egy bizonyos érdek szerint alakul - csak a maga józan ( paraszti ! ) esze ! Ennél jobban nem igen találunk, mert minden egyed más miatt emeli fel a szavát, és a másik érdeke nagyon kis mértékben számít törekvésének kifejezésekor. Mivel ez a maffia-rendszer majd mindenki érdekének sérelmére törekedett, így - lassan - összehozza ellenségét IS, mely aztán eltiporja, szerencsés esetben !

336586 2014.12.20. 14:36:32

A kezetek a bilibe ér. Sajnos a forgatókönyv egészen másképp fog kinézni. Indul egy spekulásiós támadással, mejd nemzetközi hisztivel, esetleg csinálnak egy antiszemita provokációt. Meg beígérnek mindenféle jót, amitöl csak Orbán miatt estünk el. Valahogy megmentö szepebe helyezik valamelyik fideszes bérencet, aki "megtisztítja" a Fideszt, eltörli a bankadókat, visszahozza az IMF-t. Ez lesz az ágytál, amire vágytál.

12347 2014.12.20. 14:36:56

2. relatív - nem eligazítást várok - hanem eredményt a felméréstől. Mert hiába mondom, hogy Ossziánnak van igaza, ehhez kevés az, ha én gondolom :-) A kérdés pedig az, hogy mi van, ha a tüntetések szervezői számára is kiderül, hogy a többség valójában azt akarja, amit Te is - s jobban érdekli a jövő, minthogy ragaszkodjon a 25 év kidobásához - vagy éppen a kapitalizmus megdöntéséhez.

328458 2014.12.20. 15:49:08

Geo, a kapitalizmust nem kell megdönteni, mert olyan nincs ! A kapitalista termelési mód az, ami az emberiség ellenében munkálkodik, de jó sok embert - akiknek kellő hajlama van a aljasságra - sikerül sajnos közben maga mellé állítania, ezért hirdetik sokan ennek a termelési módnak ( amihez az elosztás oly képpen kapcsolódik, ami az emberiség nagy tömegé tartja szegénységben, vagy az alatt ) a sikerét. A mai magyar tüntetések IS - lényegében - a kapitalista indíttatást képviselik, csak más elosztásban akarják ugyan ezt !!!! A kivezető utat még sokan nem látják, annak egész más rendszer a neve ! Az én törekvésem tartalmától pedig nem kell félnetek, jó lesz az mindenkinek, ha egyszer az bekövetkezik !

163107 2014.12.20. 16:03:45

Geo, a kapitalizmust nem kell megdönteni, mert olyan nincs ! A kapitalista termelési mód az, ami az emberiség ellenében munkálkodik,..." Na fene. Ezek szerint maradni kellett volna a feudalizmusnak. Császár vagy király, földesúr, jobbágy.

58395 2014.12.20. 16:35:40

Osszi, előre is van út, nem csak visszafelé... Általában ha valamit megdöntenek, az a progresszivitás felé dől meg, és nem visszafelé... Kivéve a legutóbbi rendszerváltást, mert az bedőlt a Horthy rendszer közepébe, nyilasokkal, nácikkal, fűszerezve...'56 is ebben az irányban dőlt... Az nagy dőreség, hogy egy hanyatló ideológia, hanyatló, válság-válság hátán rendszerébe akartunk beváltani...Rendszerváltáskor még fizettünk is azért hogy ki is raboljanak bennünket... Nekünk a piacgazdaság nem praktikus, mert nincs érdekérvényesítő képességünk. Nemzetközi szinten! (nem csak nekünk hanem a hozzánk hasonló apróknak sem) Tehát "valami mást kell kitalálni"... Ha nem találunk helyette, akkor maradunk nyomorult népnek, felső tízezerrel, és alsó nyolcmillióval...

12347 2014.12.20. 17:55:26

7. Kokó Kokó, amíg nincs meg a "valami más" megoldás - addig javaslom, próbálkozzunk olyannal, ami azért többé-kevésbé bizonyított, hogy működik :-) Valójában erről szólna a posztom: ha nincs meg a szükséges támogatás egyfajta "valami más" mellett, hiszen két, egymásnak is ellentmondó alternatívára hívtam fel a figyelmet - akkor lemondhatunk-e arról, hogy elzavarjuk a NER-t.

328458 2014.12.20. 19:05:34

Geo, Te IS valamiféle értési problémával küzdesz, és a válaszokat viszont - e miatt - nem fogadod el, tétovázol. Nem arról van szó a mai helyzetben, hogy vannak egyenértékű alternatívák - melyek közül választhatunk -, hanem arról. hogy bármi jó e helyett a nyomorba döntő maffia-gyakorlattal szemben ! A minden téren hátrányt okozó regnáló vezetés egyre nagyobb kárt okoz a magyar népnek !

251002 2014.12.20. 22:21:09

Ahogy az "Occupay Wall Street" mozgalom sem váltotta meg (meg a jövőben sem váltja meg) a világot, ugyanúgy a a "civil mozgalmak" sem képesek erre. Hiányzik belőlük a politikai töltet... Nem más, csak az.... A TARTALOM, A SZÁNDÉK, A CÉL... A többi meg bakfitty... És nem látom be, hogy a saját politikai céljaim és véleményem miért ne nyerhetne polgárjogot a sok "civillel" szemben, akik azt sem tudják megfogalmazni, hogy mit akarnak? Pedig az a tény, hogy a véleményem "polgárjoggal" bír, nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy "civil".

251002 2014.12.20. 22:23:10

Bocsánat, javítok! "... miért ne nyerhetnének polgárjogot...".

12347 2014.12.20. 23:57:42

9. relatív Bevallom, ezt nem értem - nem érzékelek ellentmondást kettőnk között.

328458 2014.12.21. 00:11:34

Geo, talán igazad van, csak én egy kissé határozottabb vagyok, míg Te kételkedsz a cél meghatározásában, ha jól értelek. Talán az a bizonytalanság oka, hogy a mai politikai közélet igencsak összetett, és szerintem ezért IS van az a sok, a politikát elutasító bizonytalan szavazó. Pedig azt tudnia kell mindenkinek, hogy aki nem politizál az IS politizál, csak azt hiszi, hogy nem ! Igaz, hogy nem látni egy olyan erős platformot jelenleg, amely egyértelműen kivezethetné ebből a káoszból a közéletet, de ez csak abból következik, hogy a korábbi rendszer elvetése, és a mai közélet sem egyértelműen jó döntés ! A jelenlegi regnálók káros volta miatt viszont csak a leváltásukkal juthatunk olyan helyzetbe, ahonnan egy kedvezőbb rendszer kialakíthatóvá válhat ! ( ami nem feltétlen a mai ismertekkel lenne azonos )

328387 2014.12.21. 15:08:16

"Kezdetektől bizakodom, hogy a nagyszabású tüntetések (is) elvezethetnek a NER megdöntéséhez, s türelemre intem azokat, akik aktualitásként vetik fel az együttműködés jövőbeni kérdéseit." A liberálisokat az elmúlt két évtized során csak az érdekelte, hogyan juthatnának és maradhatnának a hatalom közelében. Rátették a kezüket a baloldali sajtóra és az MSZP-re, és most is csak azon jár az eszük, hogyan kevergethetik úgy a kártyákat, hogy kijöjjön belőlük pár parlamenti hely meg formális párt. Aztán majd csak lesz valahogy. Közben kiüldözték a politikából a baloldali szavazók többségét. De nekik semmi sem drága. Tovább ügyeskednek a maradék és egyre fogyó szavazóbázis maradékából lecsippenteni annyit, ami elég Fodornak, MLP-nak, meg a kriptoliberális többi új párnak. Az se zavarja őket, hogy immár a Nácipárt a második legnagyobb párt. Továbbra is játszák a kisded játékaikat a liberálissá változtatott maradék sajtó felhasználásával. Mintha őket bízta volna meg a nemzetközi nagytőke azzal, hogy rombolják le a baloldalt és betonozzák be a FIDESZt, tartaléknak meg a Nácipártot.

12347 2014.12.21. 15:24:10

14. ZorróAszter Szerény vélemébyem szerint sok közhelyez hordtál össze - de mivel semmi köze a poszt témájához, nem reagálok rá egyebet, s másokat is erre kérek.

12347 2014.12.21. 15:28:53

13. relatív Azt hiszem, tiszta számomra a cél - s korábbi A, B, C, D, Z jelű posztjaimban egy szerintem jó megoldást vázoltam - de be kell látnom, hogy nem mindenki követ azonnal :-)

60145 2014.12.21. 17:11:08

Elolvastam, különösen a frappáns zárás tetszett!

328387 2014.12.21. 18:53:56

15. Geo (szerkesztő) 2014. 12. 21. 15:24 Igen. Általában minden ötlettelen és vitaképtelen olvtárs így próbálja elkerülni, hogy ne legyen ez teljesen nyilvánvaló mindenki számára. De az a rossz hírem, hogy teljesen nyilvánvaló. Különösen nyilvánvaló, mivel szemlátomást nincs tisztában a közhely fogalmával sem. Így jól látható, hogy csak suhogtatott egy érvnek látszó tárgyat a látszat kedvéért. :o)

12347 2014.12.22. 10:48:27

18. ZorróAszter (Számomra nagyon furcsa, hogy nikkek magázódnak - elnézést, hogy letegeztem.) Úgy tűnik, gyakorlati példáját adja annak, hogy miért is hiábavaló közvetlen demokráciáról, társadalmi vitáról beszélni. Szerintem tegeződően is lehet tisztelet adni a másiknak. Ez ott kezdődik, hogy figyelembe veszem, miről is van szó az indító posztban. Ha úgy gondolom, hogy nem jó a felvetés, mert rosszul határozza meg a témát - akkor azt közlöm, s tán a szerző is belátja. Mivel "minden mindennel összefügg" - számos kapcsolódás merülhet fel. Ezeket célszerű rögzíteni, megállapítani - s külön "kibeszélni" az új témát. Viszont ha ez elvisz az eredeti felvetéstől, az már téma rombolás. Indító posztomban NEM a liberálisokról volt szó. De ha Önnek ez a kedvenc témája, s szükségesnek látja, hogy ebben elmondjam a véleményem, kérjen meg, hogy erről indítsak posztot, vagy írjon saját maga, s hívjon meg oda.

328387 2014.12.22. 13:43:47

Kedves Geo! Az első kommentemmel az szerettem volna megmutatni, hogy Önök továbbra is azt a politikát súlykolják, aminek az lett a következménye, hogy a liberálisok elveszítették minden támogatásukat, és csak az MSZP-nek köszönhetik hogy így-úgy ennek ellenére bekerültek a parlamentbe. Ennek viszont hatalmas ára volt. Az MSZP is rendületlenül vesztett közben a népszerűségéből. Ráadásul úgy, hogy a volt baloldali szavazók nemcsak hogy alkalmilag otthon maradtak, de teljesen elfordultak a politikától. Ezért tartom felháborítónak, hogy Önök továbbra is ugyanazt nyomják, mint 20 éve, pedig láthatják, mi a következménye. Ön is ebben a posztjában. Erre reagáltam.

12347 2014.12.22. 16:32:20

20. ZorróAszter Valamit, valamiket félreért - aminek az lehet az oka, hogy rosszul fogalmaztam. Amiről írtam - szándékom szerint - teljesen független attól, hogy ki liberális, ki szoci, ki SZDSZ-es, ki MSZP-s. Tán az vezette félre, hogy Kis János írására utaltam. Az alábbi bekezdésem is erre szándékozott utalni: Hiszen láttam jól menő vállalkozót, konzervatív, liberális, baloldali értelmiségit, sok középosztálybelit, s persze, jó sok fiatalt, köztük alternatív és civil szervezetek tagjait, aktivistáit is. A tömeg egyértelműen a NER, Orbán ellen tüntetett, egységes volt a finomabb-keményebb skandálásokban. (Orbán, takarodj!). De mi a helyzet akkor, ha meg akarják tartani konzervatív, liberális, baloldali-középbaloldali identitásukat? Ha van, aki meghaladni - s nem kidobni akarja a 25 évet, s retrográd módon a ma 2,3,5,10 %-os pártokkal szimpatizál? Vagyis: a posztnak semmi köze ahhoz, hogy (ami történetileg persze nagyon izgalmas dolog) éppen melyik párt melyiknek köszönheti a bejutását vagy éppen azt, hogy kormányt alakíthatott (2002, 2006). ("liberális" - ebben az értelemben pedig igencsak pontatlan, mert liberális Kis János, Tölgyessy Péter, a DK-ban politizáló Bauer Tamás, az MLP-ben Fodor Gábor, a SZEMA - úgyhogy nagyon nehéz értelmezni. S köze sincs a mostani poszthoz.)

328387 2014.12.22. 21:26:45

Kedves Geo! Nem. Nem értettem félre. Éppen az a baj, hogy értem. Hogy ebben a bejegyzésében ugyanazt a problémát és megoldást dugja az orrunk alá, mint amit a liberális sajtó általában az utóbbi húsz évben. Amivel eltereli a figyelmet a valódi problémák és valódi megoldásokról. És foglyul ejtik a sajtó segítségével a baloldalt - a szavazókat és az MSZP-t. Hogy kizárólag azzal törödnek, hogy a liberálisoknak megmaradjanak a szócsövei és a parlamenti jelenléte. És nem kiváncsiak arra, hogy ennek a politikának az volt az ára, hogy a baloldali szavazók egyre nagyobb része vonult ki a politikából. Egyszóval: itt lenne az ideje felismerni, hogy már nem sokáig lehet a zavarosban halászni, mert lassan nem marad zavaros. A FIDESZ eltűnik, és már ott vigyorog a Nácipárt a hatalomra várva. Maguk meg fújják a régi nótát. "("liberális" - ebben az értelemben pedig igencsak pontatlan, mert liberális Kis János, Tölgyessy Péter, a DK-ban politizáló Bauer Tamás, az MLP-ben Fodor Gábor, a SZEMA - úgyhogy nagyon nehéz értelmezni. S köze sincs a mostani poszthoz.)" Igen, rájuk is gondoltam. És egyébként nem az én hiátusom, hogy titkolom, miben is vagyok liberális valójában, és kik az igazi liberálisok, hanem az Önöké, liberálisoké.

12347 2014.12.22. 22:03:34

22. ZorróAszter Sajnálom, de ugyanazon karakter/hangsorozatokon mást értünk. Talán van, aki ugyanúgy érti, ahogy én: ma még tisztázatlan a tüntetés-szervező civil és majdani pártpolitika viszonya és kérdése. Köszönöm, hogy megtisztelte a posztomat.

328387 2014.12.22. 22:17:35

Szivesen. Találkozunk pár hónap múlva létszámellenőrzéskor a koncentrációs láger udvarán, és majd folytatjuk ott a "hol lett elrontva a dolog" beszélgetést. Feltéve ha ezek a szimpatikus árpádsávos feketegárdisták engedik. Igaza van. Korai még.

12347 2014.12.22. 22:45:44

Nyugi, a dolgot úgyis a liberálisokkal kezdeik.

62853 2014.12.23. 09:31:58

Nagyon szép ez a sok tüntető, de a tüntetések szervezőinek illen már belátniuk, pártok nélkül itt semmi sem fog változni. Az utcák népe nyomatékosítja a követelések súlyát, de addig, míg pár tízezres tömeg Budapesten tüntet és a vidékiek párszázas tömege nem sok súllyal szerepel a nagypolitikában. Igen, így egyben. Egységben az erő, de utána mi van?Sajnálatos, de az ellenzék nem látja be, az egymás kinyírása, lejáratása csak a felcsúti kis pocakos zsebcézár hatalmának a malmára hajtja a vizet. Az egy másik téma, hogy ők is nagyon jól látják a probléma lényegét. A kezdeti csöndes támogatók, már nem támogatók. Föld-trafik mutyi ártunk és qurmányunk köreinek farvizén evezők félnek. A múlt héten volt egy kis elbeszélgetésem az egyik emberrel egy, két sör mellet, leírva 12, aki a lámpavastól fél. Szó szerint. Rettegnek, mert azt is tudják, hogy a feldühödött tömeg egy pont után képes rá, de a düh a mai világban a legmagasabban ülőket elkerüli, de lecsapódik a kisebbeken. Na erre nincs szükség.

Virág elvtárs s.k. 2014.12.23. 09:50:01

Demokraták tüntetnek......ugyanazok a "demokraták", akik a választások előtt is tüntettek, majd bohózatba illő módon csúnyán leszerepeltek a választásokon.......mit tudnak elérni? .....hogy - esetleg - új választásokon újra 4 éves mandátumot kapjon Orbán Viktor,....lehet, hogy nem 2/3-al, és hogy megerősödjön a Jobbik.

maxval 2014.12.23. 10:52:41

Tölgyessy általában jókat szokott írni. Ezúttal sikerül butuska közhelyeket összeírnia. Vagy nem látja az egészet, vagy direkt úgy tesz, mintha nem látná. Gyakorlatilag beállt a Washingtonból vezényelt "segítség, diktatúra van, mert a cigány Orbán nem támogatja Amerika oroszellenes hadjáratát" kórusba.

337909 2014.12.23. 11:39:14

Ha írok egy posztot és Zorro hozzászól, akkor tudom, hogy jót írtam :-) Temagozva, vagy akárhogy. A sok töketlenkedés helyett meg kellene tenni az első lépést, Orbánékat megdönteni. Aztán az utcán maradni mindaddig, míg a "Nemzetgyűlés össze" nem ül. Mondjuk esténként azért legalább egyszer egy héten, figyelmeztetni őket, hogy miért ültek össze. Na, akkor az első lépés, 200 000-en a Kossuth térre, aztán a Cinege utcába.

Virág elvtárs s.k. 2014.12.23. 12:54:45

Csokifalat elvtárs, mit nevez "nemzetgyűlés"nek?

321058 2014.12.23. 14:30:17

Tegyünk egy próbát, hirdessük meg mondjuk a hűvösvölgyi Nagyrétre. Azt aki eljön, eljön. Valami csak lesz belőle.

12347 2014.12.23. 15:45:56

200 000 ? A parlamenti bejutáshoz sem elég. S abban benne vannak a pártok szimpatizánsai, a pártokat leváltók, a leváltókat leváltók, az anti-kapitalisták és a kapitalisták - jó kis happening lenne :-)

336586 2014.12.23. 15:53:22

31. emili 2014. 12. 23. 14:30 A jóbarát biztos ott lesz. Meg talán Soros is. Ha már nemzetgyülés. Biztosítja az InKal.

337909 2014.12.23. 16:37:20

Na, 200 000-ből azért néhányan csak bejutnának a parlamentbe. :-)

336586 2014.12.23. 18:11:16

24. ZorróAszter 2014. 12. 22. 22:17 Az üldözési fóbiát kezeltetni kell, nem terjeszteni. Vagy az adósságszolgálat újratárgyalása már üldözést jelentene? Az adósságszolgálat felel meg egyenlöre a munkaszolgálatnak. Nem a titkosszolgák által vezérelt Jobbikról beszélek, hanem a Jobbik programjában megfogalmazott célról.

62853 2014.12.23. 18:35:41

Na, megjött az elemzés. Hát ebből nem lesz takarodj.

328387 2014.12.23. 20:58:34

35. napos 2014. 12. 23. 18:11 Kedves Napos! Dicséretes, hogy érdeklődik a pszichiátria iránt, de mivel még kezdőnek tűnik etéren, engedje meg, hogy kisegítsem: A paranoiának NINCS olyan formája, ahol a beteg arra panaszkodik, hogy - Doktor úr! Üldözni FOGNAK! - Mikor? - Pár hónap múlva. - És most? - Most még nem. Csak majd pár hónap múlva. :o)

12347 2014.12.23. 23:25:48

Megjött a részeredmény: http://politologia.tk.mta.hu/hirek/2014/12/mar-olvashato-a-2014-december-16?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201412

337519 2014.12.24. 09:28:29

Kedves Geo, boldog karácsonyt kívánok neked!

336586 2014.12.24. 10:18:36

37. ZorróAszter 2014. 12. 23. 20:58 Lehet, hogy a diagnózisom nem pontos. http://asziv.hu/archivum/2014/szeptember/alapgondolat/legyen-teli-szeretet-tankunk "Pedig a félelmeinknek gyakran semmi köze a valósághoz. Mindezek mögött belső szorongás áll, ez a szorongás tárgyiasul, számtalan szorongásos depresszív zavar, és/vagy pánikbetegség eredeztethető innen."

328458 2014.12.24. 14:09:51

Kedves lusta, csak nem Te vagy a jövendő ismerője ?! Szerintem, hogy ki hányszor vett részt egy-egy megmozduláson semmit nem jelent. Inkább az a kétségbe ejtő, és minden változás gátja, hogy az egymás kiszorítására nagy hajlam van még a magukat 'civilként' ( mi ez ? ) aposztrofálók közt IS ....... !!! A maffiások jó mélyen megmérgezték az országot gyűlöletükkel. Például Gyurcsány Ferenc még WC - re sem mehet anélkül, hogy többen gyűlöletüket ne szórnák rá !

csaszi 2014.12.27. 22:18:50

Zorro. Legy belatassal. napos a hulyesegeit most mar erthetoen, kifogastalan helyesirassal, magyaros mondtokba foglalva is letudja irni, az eddigi masfel soros blodlik helyett. Mibol lesz a cserebogar???? Mi?
süti beállítások módosítása