HTML

Geo blogja (régi)

Friss topikok

Török Gábor: elemez?

2012.09.22. 17:06 Geo_

Néhány kommentelő egyenesen a Navracsics – Gíró-Szász „iskolához” való csatlakozásként értékelik Török Gábor (TG) kommentjét: 472. Nem nő össze?

 

Néhány kommentelő egyenesen a Navracsics – Gíró-Szász „iskolához” való csatlakozásként értékelik Török Gábor (TG) kommentjét: 472. Nem nő össze?

 

Néhány tény:

  1. A kormányzati hatalmat féltők minden bizonnyal összenövésről beszélnének egy demokratikus összefogás esetében
  2. Az MSZP nem feltétlenül őszinte partner http://hvg.hu/velemeny/20120919_Demokratak_menjetek_a_fenebe

 

Amiben vitatkozni kell TG-vel: Orbánt nem a tőle balra állóknak kell elzavarniuk, hanem a magyar társadalomnak, a demokratáknak – s ha nem is nagyon látszik, bizonyára vannak ilyenek a jobboldali térfélen is. TG bizonyára tudja, hogy az MSZP – ha netán többségbe is kerülne az új parlamentben, de – nem lesz képes egyedül változtatni a kétharmados bebetonozottságon, erre csak a legszélesebb spektrumnak van esélye. Ez egyben azt is jelenti, hogy a nem-MSZP-s demokratáknak nem szükségszerű alternatíva a FIDESZ-MSZP párosból való választás. Sőt, ez a pozíció egyben biztosítéka is annak, hogy a kétosztatú politizálásból végre ki tudjunk lépni, s ne legyen fenyegetés az „összenövés”.

Néhány megjegyzés: lehet, hogy jó érzés az MLSZ díszpáholyában együtt szotyolázni a miniszterelnöknek – de független politológus, az eredményből visszatekintve, nem beszélhet „Orbán fóbiáról”. Ugyancsak nehezen kezelhető az „antikommunistának induló” SZDSZ-ről beszélni – vagy TG szerint ez változott? Ugyancsak fura az őszödi beszédet koalíciós kritikus pillanatnak beállítani – mert ha Sólyom László nem is ismeri az egészet, TG-nek szakmai kötelessége lenne.

A demokratikus erők – messze nem feltételek nélküli – harcos híveként nehezen tudom értelmezni már csak annak a felvetését is, hogy „Nem egyszerű eldönteni, hogy a stílusbeli különbségek, a viselkedésbeli eltérések pusztán a megkülönböztetésre irányuló taktika részei, vagy van valódi alapjuk. Ahogy az sem világos, hogy ez a tábor csak ügyesebb, kitartóbb tárgyaló, mint az SZDSZ volt, és csak az árat próbálja emelni, vagy valóban nem az egyetlen célja-stratégiája a szocialistákkal való együttműködés.”

De talán nem véletlen, hogy néhány kommentelő egyenesen a Navracsics – Gíró-Szász „iskolához” való csatlakozásként értékelik Török Gábor (TG) kommentjét.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://geo2.blog.hu/api/trackback/id/tr618247732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

11256 2012.09.22. 17:50:03

jó a cím: szerintem nem elemez, hanem helyezkedik. mondjuk, korábban se nagyon elemzett, inkább találgatott, így azok alapján, amiket én eddig láttam tőle (egyre kevesebbet olvastam el), én a helyében nem tennék le tétet.

relatív 2012.09.22. 18:49:40

T.G. - vel hasonlóan vagyok, mint az LMP -vel. Távol áll a szakmai önállóságtól, az elkötelezettség igen felismerhető ' elemzésnek ' nevezett szösszeneteiből, a hasonulásként említettekkel egyetemben !

210292 2012.09.22. 19:17:15

Húha! ..., igen "Épületesek" ezek az Elemzések ... a "Demokratikus Erőkről", csak azt nem tudja senki, hogy kik is azok, pláne a VÁLASZTÓK nem! - merthogy "Belvárosi FélértelmŰségi Csoportok" egymás és önmaguk vállát veregetik és hátbadicsérik egymást, az még nem jelent semmit! - csak annyit, hogy van egy pár félértemŰségi Ugri-Bugri, akiknem rózsaszinködös VÁGYÁLMAI vannak valamiféle Balliberálisan Demokratikus Hatalomátvételről .... - mert A NÉP be fogja látni, hogy neki ismét a múltkori ELKÚRÓK VISSZAJÖVETELÉRE van szükségük! - de közben sem a Jobbikkal, sem a TELJESEN KIÁBRÁNDULTAKKAL nem számol senki ....

12347 2012.09.22. 23:35:24

Nyifu1: Te is senki vagy? A poszt pedig kifejezetten utal arra, hogy demokraták lehetnek a jobboldalon is - igaz, nem nagyon látszanak ma még. Jobbik: persze, van és létezik - de ha összeáll a Fidesszel, az mindkettejük végét jelenti - bár lehet, csak újabb 4 év múlva. S a lényeg pedig éppen abban van, hogy ki, milyen mértékben tudja megszólítani a TELJESEN KIÁBRÁNDULTAKAT.

210292 2012.09.23. 01:38:43

4. Geo (szerkesztő) 2012. 09. 22. 23:35 .., én csak arra gondoltam, hogy az MSZP örüljön, ha ezekkel a kondiókkal( Szekeres-Burány-Kovács-Hiller-Mesterházy-Tóbiás- ..stb., azaz a régi és elavult gárdával áll ki ismét, akkor örüljön, ha 2014-re a jelenlegi pozíciói megmaradnak, ugyanis az idén kb. 80ezer ember hal meg, akiknek a java része potenciális MSZP szavazó, s jövőre is, a majdnem ugyanennyi fiatal lesz választókorú, akik viszont már nem is hallottak az MSZPről, azt valami szitokszónak tekintik ... a fiatalok javarészt nem baloldaliak, esetleg liberálisok lehetnének, ha lenne valódi és igazi Liberális Párt, de csak álcának használják különböző nagytőke és globalista szimtatikus csoportosulások(DK, Milla, Hk,KK, BK, BB, s egyébb ugri-bugri csoportok ... és az LMBT! Ja persze értem én! Demokraták! ..., s azok vannak is minden oldalon, meg kóbordemokraták, meg ilyesmik ... - no ezeket a Demokratikus Demokratákat kellene összefogdosni, demokratikusan! ???????????! - pedig elég lenne, ha csak Tisztességes-Becsületes Emberek állnának politikusnak és megalakítanák a Tisztességes-Becsületes Magyarok Pártját! ..., s minden tisztességes-becsületes ember rájuk szavazna!
süti beállítások módosítása