HTML

Geo blogja (régi)

Friss topikok

A Köztársaság Kiáltványa 7.

2011.12.12. 21:30 Geo_

7. Hisszük, hogy a polgári, politikai, gazdasági szabadság bátorítja az egyéni kezdeményezést, ami pedig forrása a gyarapodásnak, az innovációnak, a fejlődésnek, az emberi életminőség jobbra fordításának.

Mi ez? Fogyasztói társadalom?


7. Hisszük, hogy a polgári, politikai, gazdasági szabadság bátorítja az egyéni kezdeményezést, ami pedig forrása a gyarapodásnak, az innovációnak, a fejlődésnek, az emberi életminőség jobbra fordításának.

Mi ez? Fogyasztói társadalom?


Nemzetközi szabályozás kell, átlátható és kontrollálható működés. Szomorú tapasztalataink vannak a piaci viszonyok kikapcsolásának a hatásairól. Elvileg elképzelhető lenne, hogy korlátlan erőforrások birtokában közvetlenül is kielégíthetőek legyenek az igényeink – de lássuk be, hogy ez mindenképpen egy távoli utópia. Ami ma elképzelhetetlen, az az innovációk kikapcsolása. Piac nélkül ki vállalná fel a bukás kockázatát? Mi biztosítaná, hogy valódi hozzáadott érték termelődjön? A kérdésre legkorábban akkor szabad visszatérni, amikor elérhető közelségbe kerül az igények korlátlan kielégíthetősége.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://geo2.blog.hu/api/trackback/id/tr938247668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

14055 2011.12.12. 23:44:05

Geo, megmagyaráznád, hogy mit jelent az a mondat, hogy piac nélkül senki nem vállalná fel a bukás kockázatát? A valódi hozzáadott érték termelődését meg az emberi munka biztosítja, lévén csak az képes azt előállítani, aztán ezt az értéket vagy pénzzé lehet/akarja tenni a piacon vagy nem, az egy másik kérdés, de ez az érték létén nem változat .. Építesz magadnak egy kacsalábon forgó házat, eszed ágában sincs eladni, vagy mondjuk a kutyának sem kell, akkor nincs is az a ház?

12347 2011.12.13. 13:59:24

1. KerekesZS Fordítsd meg: a siker nem adódik, hanem kockázata van - ez a kockázat pedig a bukás. A történelem eddigi menetéből pedig tudjuk, hogy ezt csak vállalkozások vállalják - hiszen ezért vállalkozások. A közösségeknek nem az a dolga, hogy ilyesmit felvállaljanak, illetve azt is tudjuk, hogy a közösségi projektek mennyire pazarlók. Az ember munkája lehet szellemi és konkrét is. Hozzáadott értéke pedig akkor van, amikor ez realizálódik. Ezért azután az érték mást jelenthet a piacon, egy ember magánéletében - így ez a ház nagy személyes érték lehet az építójének, de más az értéke a piacon. De mi ezzel a gond?
süti beállítások módosítása