HTML

Geo blogja (régi)

Friss topikok

A baloldalt valóban újjá kell szervezni, abba kell hagyni a szekértábor politizálást.

2009.06.20. 07:21 Geo_

Érdekes egybeesés - ha szándékos, a Népszabadság szerkesztőit dicséri. Abba kell hagyni a szekértábor politizálást - mondja Gál Zoltán, A baloldalt újjá kell szervezni - mondja Krausz Tamás.

 Érdekes egybeesés - ha szándékos, a Népszabadság szerkesztőit dicséri. Abba kell hagyni a szekértábor politizálást - mondja Gál Zoltán, A baloldalt újjá kell szervezni - mondja Krausz Tamás.

Mindkettejüknél közös, hogy a valós értékek mentén alakuló politizálást igénylik -  Krausz azonban több pártot akar - szerinte ez a feltétele annak, hogy lehetőség legyen egy baloldali koalícióra.

Az hatalomtechnikai kérdés, hogy mikör jöhetne el az az idő, hogy egy polgári baloldal mikor köthet koalíciót a kapitalizmus-kritikus baloldallal. Kormányzatit mostanában biztosan nem - választásinak pedig mi értelme lenne?

Valójában arról van szó, hogy az MSZP "rétegződése" nem pusztán a Krausz által említett irányzatok, hanem a Gál említette érdekcsoportok, brancsok mentén alakul.

Ezért én Gálnak adnék igazat: tisztázzuk az ideológiai, nézetbeli eltéréseket, alakuljanak újjá a tényleges platformok, söpörjék ki a brancsokat - majd ezután döntsék el: egy politikai szervezet platformjaiként tudnak-e jobban működni - vagy külön pártokban.

De a sorrendet nem szabad felcserélni. Ugyanis az eredmény két, 5-5 % körüli pártocska lenne, melyek, jó magyar szokás szerint, elsősorban egymással lennének elfoglalva.

 

 


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://geo2.blog.hu/api/trackback/id/tr268247620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12242 2009.06.20. 08:10:29

Erre minden esély megvan, a parlamenten kívül saját pénzből majd elideologizálnak. Az utolsó kongresszuson már bebizonyították, hogy egymást sem kímélik. A julius 4.-e jobb lesz, mert már saját magukat pofozzák.
süti beállítások módosítása