HTML

Geo blogja (régi)

Friss topikok

A. Hogyan szűnik meg a NER? Mit tegyen a NER-ellenes ellenzék?

2014.10.19. 11:32 Geo_

Mert egyszer vége lesz. Fogalmam sincs, hogyan, még kevésbé, hogy mikor. Több elvi variáció is létezhet - természetesen nagyon eltérő valószínűségekkel.

Mert egyszer vége lesz. Fogalmam sincs, hogyan, még kevésbé, hogy mikor. Több elvi variáció is létezhet - természetesen nagyon eltérő valószínűségekkel.

  1. Crash landing: teljesen összeveszünk az EU-val, s nem pénzelnek tovább, de nem kapunk pénzt Putyintól sem, Simicska elzavarja Orbánt vagy valami egyéb történik: az elzavarási mozzanat bármennyire is tetszik, de ez lenne a legnagyobb szívás a lakosságnak.

 

1.1. Boross-féle vegetálás a választásokig

1.2. Bajnai-féle válságkezelés: A Fidesz megvilágosul, s teljesen átalakítja a kormányát. Ahogy a Németh-kormánynak a szocializmusból-, ennek a NER-ből való átmenetnek a menedzselése lenne a feladata. A lehetséges tagok (nem feltétlen erkölcsi, hanem bizonyos szakmai állásfoglalások alapján):

Min.elnök: az EU és a liberális demokrácia iránt elkötelezett Navracsics Tibor

Pénzügyminiszter: az unortodox gazdaságpolitika ellenfele, Járai Zsigmond

Gazdasági miniszter: Chikán Attila

EÜ miniszter: Mikola István http://www.origo.hu/itthon/20080716-a-fidesz-sem-volt-mindig-a-magantoke-ellen-az-egeszsegugyben.html

Energetikai miniszter: Holoda Attila, a második Orbán kormány volt energetikai államtitkár helyettese

Oktatási és művelődési miniszter: Pokorni Zoltán

Paks 2 kormánybiztos: Illés Zoltán


1.3. Rendkívüli választás

2. 50 % + 1 leváltás

2.1. LMP a váltópárt: út az 1.3-hoz

2.2. MSZP a váltópárt: út az 1.3-hoz

2.3. Kormányzati koalíció

2.3.1. alkotmányozás, majd 1.3.

2.4. "Visszavonhatatlan ajánlat" - paktum

3. 2/3-os alkotmányozó többség, ezen belül 50 % +1 koalíció.

Mit ne mondjak, számomra ez utolsó. 3. pont lenne a kívánatos - nem hiszem, hogy ezzel bárkit meglepnék.   Először is deklarálnám, hogy 2010 után alkotmányellenes államcsíny történt, ideiglenesen visszaállítanám a 2010-es közjogi állapotokat, visszaépíteném az intézményeket és megvonnám az ilyen alapon történt kinevezéseket (legfőbb ügyész, AB tagok, MNB elnök, stb), beindítanám a gazdasági konszolidációt és az alkotmányozást.

Mit tegyenek a NER-ellenes erők?

Ahogy a 3. pontnál, ebben is megfogalmazhatnék egy szerintem ideális megoldást - de ennek ma nem látom a realitását. Teljesen nyilvánvaló, hogy valamilyen összefogásra szükség lesz - ugyanakkor ehhez az is követelmény, hogy megmutassák, megméressék magukat. Ez pedig vetélkedést, versenyt is jelent - bár hogy ezt konszolidált, demokratikus formában is meg lehet tenni, arról példát mutathatnának. Úgyhogy csak egyetlen területre vonatkozóan várnék el megegyezést, a verseny korlátozását: elvárom, hogy a szegényeket támogató karitatív tevékenységekben, a mélyszegénység felszámolására irányuló társadalmi programokban minden ideológiai, politikai és hatalmi szempontokat félretéve támogassák a civil szervezetek koordinációját, munkáját - a pártlogókat innen vonják vissza.

A többit pedig majd meglátjuk. A blogot pedig az előzőek miatt írtam.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://geo2.blog.hu/api/trackback/id/tr1008247898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

251002 2014.10.19. 13:26:40

Az ilyesfajta esélylatolgatás jelenleg meglehetősen illuzórikus. A személyi feltételek egyáltalán nem adottak hozzá. Ami még ezen kívül abszolút hiányzik hozzá, az egyrészt a politikai, másrészt a gazdasági válságkezelő program. Ilyet még egyetlen politikustól vagy politikai párttól sem hallottam. Komolytalan az egész blogbejegyzés.

Kedveselvtárs 2014.10.19. 15:41:19

Pistike! Ne igyál annyit. Árt. Üdvözlettel: Lúd-Milla

12347 2014.10.19. 16:31:54

1. aLEx Hogy nem adottak a feltételek, hiányzik a politikai és gazdasági válságkezelő program - az tény, mondhatnám: közhely. Ez viszont nem cáfolja, hogy milyen változatok lehetségesek.
süti beállítások módosítása